بیماریهای خودایمنی و محصولاتِ بدون گلوتن در دسترس در ایران
نویسنده: ستاره کیومرثی
توی پستهای قبلی یه آشنایی کوچیکی با چیستی و چراییِ بیماریهای خودایمنی و درمانهای رایجِ آنها پیدا کردیم. همچنین وارد مبحث تغذیه شدیم و با غذاهایی که سیستم ایمنی رو بیش از حد فعال میکنن، اثرِ مصرف گلوتن روی بیمارهای خودایمنی، و محصولات بدونِ گلوتن آشنا شدیم.
توی این پست میخوایم بریم سراغِ محصولاتِ بدون گلوتن در دسترس در ایران.
مطالبِ این پست رو بر اساس فیدبکهای مراجعینم (که به گلوتن حساسیت دارن) در مورد محصولاتِ بدون گلوتنِ موجود در ایران براتون مینویسم. در واقع در طی سالیان گذشته، با مشاهدهی روندِ بهبود یا تشدیدِ علائمِ این مراجعین در زمان مصرفِ این محصولات، و تحقیق در مورد ترکیباتِ استفاده شده درونشون، اطلاعات زیر بتدریج در ذهنم شکل گرفت (راستی این پست به هیچ وجه جنبهی تبلیغاتی نداره و تنها هدفش معرفی برندهای بدون گلوتنِ در دسترس در ایرانه).
نان سحر چند سالیه که انواعِ محصولات بدون گلوتن (مثل نون تست، نون لواش، شیرینی، بیسکوئیت و …) ارائه میکنه. اما متاسفانه ترکیبِ آردهای بدون گلوتنی که توی نونهای بدونِ گلوتنِ سفیدش بکار میبره کمی سنگینه. گویا میزان نشاستهی سیبزمینی در ترکیبات این محصولات کمی زیاده و ترکیبش با آرد برنج بافت متراکم و سخت هضمی رو ایجاد کرده. به همین دلیل، افرادی که متابولیسم کندی دارن، زیاد پیش میاد که با مصرف روزانهی این محصولات دچار یبوست یا احساس سنگینی در معده بشن. خیلی از مراجعین من هم بعد از یک مدت مصرف این محصولات، از خیرش گذشتن و دنبالِ محصولات جایگزین گشتن.
البته به تازگی نان سحر یک سری نان بدون گلوتن با آردِ هستهی خرما زده (که خودشون بهش میگن نون تست قهوهای بدون گلوتن)، که خیلی سبکتره، هضم خیلی آسونتری داره و من فیدبکهای مثبت زیادی از مراجعینم در موردش شنیدم.
برندِ کاله هم مدتیه تولید محصولات بدون گلوتن رو با نام برندِ سلینو رو شروع کرده. توی نانهای بدون گلوتنِ این برند، فقط از نشاستهی سیبزمینی استفاده شده و خبری از آرد برنج و ذرت و … نیست. بهمین دلیل، نونهاش به سنگینی نونهای بدون گلوتنِ سفیدِ نان سحر نیست و سبکتره. اما اگر اصولا دچارِ یبوست هستین، یا از دردهای مفصلی زیاد رنج میبرین، چون مصرف سیبزمینی اصلاً براتون خوب نیست، مصرف نونهای این برند هم براتون خیلی ایده آل نیست.
دیگه چی؟
حکمِ رایس کیک چیه؟ چون در پروسهی تولید رایس کیک، دونههای برنج در روغن سرخ میشن (Deep fried)، هر کدوم از دونههای برنج پر میشن از روغن و برای افرادی که متابولیسم بسیار کندی دارن کمی سنگین محسوب میشه؛ اما همچنان هضمشون از محصولات گلوتندار بسیار راحتتره.
دیگه چی؟
یه وبسایت درجه یک چند سالیه کارش رو شروع کرده با نام «فروشگاه اینترنتی تنقلات» www.tanagholat.com @tanagholat.shop
توش میتونین کلی محصولات سالم، اعم از بدون شکر و بدون گلوتن پیدا کنین…. فقط در زمان انتخاب محصول به ترکیباتش، و نکاتی که در پست قبلی در مورد آردهای بدون گلوتن گفتم توجه کنین. سعی کنین محصولاتی رو انتخاب کنین که کم شکر باشن و نسبت آرد برنج به آردهای دیگه درونشون بیشتر باشه.
دیگه چی؟
نظرتون در مورد پروتئین بارهای سالمی که برندهایی مثل مانی یا کیتا ریچ زدن چیه؟ این پروتئین بار ها که معمولاً ترکیبی هستن از بادامجات، میوههای خشک و غلات های سبک مثل ذرت یا جوی دوسر، میان وعدههای سالمی محسوب میشن. فقط حواستون باشه خیلی سراغ اونهایی که پر از بادوم زمینی هستن نرین که بادوم زمینی خودش یه شخصیت بسیار دوست داشتنی، اما بسیار چسبناک و سخت هضمه و میزان التهاب رو در بدن افرادِ مبتلا به بیماریهای خودایمنی بسیار بالا میبره.
در آخر هم میخوام سه تا از مشاغل خونگی که دارن محصولاتِ بدون گلوتنِ با کیفیت تولید میکنن رو بهتون معرفی کنم. یه سر به پیجشون بزنین و ازشون حمایت کنین:
خانم مهری سلماسی: پیج اینستاگرام Mehri_salmasi@ شماره تماس: ۰۹۱۲۴۹۵۷۲۳۹ www.mehrisalmasi.com
خانم الهام صدری: پیج اینستاگرام bglutentehran@
و saarapastry@
توی پست بعدی میرم سراغ غذاهای دیگهای که افراد مبتلا به بیماریهای خودایمنی باید حواسشون بهشون باشه.
پر باشین از سلامتی
مطالب مرتبط:
بیماریهای خودایمنی (۱): چیستی و چراییِ بیماریهای خودایمنی و درمانهای رایجِ آنها
بیماریهای خودایمنی (۲): اثر تغذیه بر روی بیماریهای خودایمنی
بیماریهای خودایمنی (۳): رابطهی گلوتن و بیماریهای خودایمنی.
بیماریهای خودایمنی (۴): کدوم غذاها گلوتن دارن؟
بیماریهای خودایمنی (۵): کدوم موادِ غذایی، ترکیبات اصلی محصولات بدون گلوتن رو تشکیل میدن؟
بیماریهای خودایمنی (۶): محصولاتِ بدون گلوتن در دسترس در ایران
بیماریهای خودایمنی (۷): تأثیر لبنیات بر روی بیماریهای خودایمنی
بیماریهای خودایمنی (۸): تأثیر شکر، پروتئین حیوانی و حبوبات بر روی بیماریهای خودایمنی
پسوریازیس: درمان خانگی برای بیماری پسوریازیس (یک نوع بیماری خودایمنی)
لطفاً در زمان بازنشر مطلب که با امید به سلامتی همگان و با مهر تألیف شده است، به نام نویسنده آن «ستاره کیومرثی» اشارهکنید.